Acıbadem | Diyabet

Hızlı Komplikasyon Tarama

Hızlı Komplikasyon Tarama Programı

Diyabet iyi izlenmediği takdirde kalpte, böbreklerde, gözde, sinir sisteminde, karaciğerde ve kemiklerde hasarlara yol açabilir.

Buradaki en önemli sorun; diyabette organ hasarlarının uzun yıllar hiçbir semptom ve bulgu vermeden sürmesi ve hastalığın sinsi olarak ilerlemesidir.

Organ hasarları ancak ileri dönemlerde semptom verir. Bu durum genellikle tedavi için çok önemli bir süreçte gecikmeye neden olur.

Komplikasyon taramaları farklı branşları ilgilendirdiği için genel olarak çok zaman alır.

Acıbadem Diyabet ekibi olarak, günümüzün medikal teknolojileri sayesinde diyabete bağlı organ hasarlarını, ortaya çıkmadan 10 yıl önce tespit etme ve önleme olanaklarına sahibiz.

Merkezimize gelen her hasta mutlaka kalp damar hastalıkları, böbrek hastalıkları, nörolojik hastalıklar, göz sağlığı, kemik sağlığı açısından erken tanı testlerinden geçirilir; gerektiğinde bu branşlarda uzmanlaşmış hekimler tarafından ileri takip ve tedavi programına alınır.

Yapılan araştırmalar, yıllık rutin organ tarama tetkiklerini yaptıran diyabetli bireylerde organ hasarlarının uzun yıllar, hatta yaşam boyu ortaya çıkmadığını göstermiştir.

Merkezimizde her diyabetli için "rutin diyabet kontrol ve komplikasyon tarama testleriniz" yapılır.

Zaman Bizim İçin Önemlidir

Rutin olarak HbA1c tayini (parmak ucundan alınan kanla yapılan hızlı testle), göz hasarını gösteren retina taraması (ilaç kullanmadan ve nonmidiatrik kamera ile) ve ayrıntılı vücut analizi (kızıl ötesi kamera sistemi ile 360 derece analiz) ile ayak sağlığı için podiatrik kontrol tetkikleri yapılır.

Bu tetkikler yaklaşık 15 dakika içinde tamamlanır.

Gerek duyulan durumlarda daha ayrıntılı testler ileri biokimyasal, radyolojik, nörolojik ve kardiolojik tetkikler kısa bir süre içinde ve aynı merkezde yapılır.

Hekiminiz, diyabete bağlı olası organ hasarlarının araştırılmasında; kardiyoloji, nefroloji, nöroloji, oftalmoloji, damar cerrahisi alanlarında uzman olan hekimler ile koordinasyon halinde çalışır.

Başarılı bir diyabet tedavisinin ancak multidisipliner bir yaklaşım ve ekip çalışması ile mümkün olabileceğine inanıyoruz.

BÖLÜMLER