Zayıflama yöntemi olarak sebze tüketin
Kilo probleminiz olduğu mu düşünüyorsunuz? Kilolarınızdan kurtulmak istiyorsanız güneşten yararlanın. Güneşin çıkmasıyla metabolizmanız hızlanacak ve diyetiniz daha iyi sonuç verecek. Bir de sebze tüketirseniz zayıflamanız daha kolay olur. Diyet yaparken hem vücut direncini güçlü tutacak hem de zayıflamaya yardımcı olacak sebzeler tüketin. İşte o sağlıklı ve kilo vermeye destekçi sebzeler…
1
8
Karnabahar tok tutar
Türk mutfağının geleneksel sebzelerinden biri olan karnabahar, 100 gramında yaklaşık 90 gram su barındırır. Doygunluk sağlama oranı oldukça yüksek olan karnabahar, C vitamininden zengin olması sayesinde kolajen yapımını destekler ve zayıflarken cildin sıkılaşmasını sağlar. Gaz problemi ve hassasiyeti yaşayan kişilerin kimyon, kişniş, anason, zencefil gibi baharatlar ile pişirerek tüketmesinde fayda var. Çiğ olarak tüketmek isteyenlere ise ardından rezene çayı önerilebilir.
2
8
Brokoli mideyi rahatlatır
Brokoli, çoğu kişi tarafından tercih edilen bir sebze olmamasına rağmen faydaları saymakla bitmez. Yapılan bir çalışmada brokolinin içeriğindeki sülforofanın, ülserin birincil nedeni olan helikobakter pilori enfeksiyonunu önlediği ortaya konulmuş. Mide sağlığını ve sindirimi bu şekilde desteklemesi kilo kaybı sürecini de kolaylaştırır.
3
8
Ödem için ıspanak
Ispanak, potasyumdan zengin bir sebze olması nedeniyle özellikle ödem problemi yaşadığınız dönemlerde vücuttan fazla suyun atılmasına yardımcı olur. Salatalarda çiğ olarak veya az suda çok uzun süre pişirmeden tüketilebilir.
4
8
Diyet dostu kabak
Enerji değeri oldukça düşük bir sebze olan kabağın 100 gramında sadece 20 kalori bulunur. Su oranı da oldukça yüksek olduğundan tok tutma özelliği ile ön plana çıkar. Diyet döneminde çiğ olarak rendelenerek salatası ve çorbası rahatlıkla tüketilebilir.
5
8
Turp enerji verir
Kırmızı ve siyah turp yüksek oranda potasyum barındırır ve vücut direncini, kas kabiliyetini artırır. Kişinin kendini daha enerjik hissetmesine yardımcı olur. Lif oranı oldukça yüksek olan turp, bağırsakların düzenli çalışmasını destekler. Salatalarda sıklıkla tercih etmenizde fayda var.
6
8
Salatalarınızı pancarla süsleyin
Kırmızı renkli sebzelerin artık kalp hastalıkları ve kanserden koruduğu tartışılmaz bir gerçek. İçeriğindeki antosiyaninlerle birlikte vücuttan toksik maddelerin atılmasına yardımcı olan pancar, karaciğerin yenilenmesine de destek verir. Kalori değeri oldukça düşük olup tok tutma özelliği ile de diyet dönemlerinde salatalarınızın sağlıklı süsü olacak.
7
8
Kuşkonmaz bağışıklığınızı güçlendirir
Mart ayı kuşkonmazın tam zamanı. Zayıflama sırasında yardımcınız olacak kuşkonmaz, enerji değeri düşük ama posa oranıyla birlikte doyuruculuğu yüksek bir sebzedir. Magnezyum ve potasyumdan yüksek olması kas ve kalp sağlığını desteklerken, A vitamini içeriği vücudu toksinlerden arındırır ve bağışıklığı güçlendirir. Vücuttan su atıcı özelliğe sahip olan kuşkonmazı, özellikle kadınların ödem problemi yaşadıkları dönemlerde tüketmesi çok faydalı. Zayıflamayı kafanıza koyduysanız kuşkonmazı, zeytinyağlı olarak ya da salatalarınızla tüketebilirsiniz.
8
8
Sarkmalara karşı pırasa
Lif ve C vitamini oranı oldukça yüksek bir sebze olan pırasa bağırsakların düzenli çalışmasına yardımcı olurken, C vitamini ile de cildin elastikiyetini korumasını sağlar. Zayıflama sırasında sarkma probleminin önüne geçer.