Malzemeler

  • 1 adet tavuk göğsü
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı tel şehriye
  • 2 yemek kaşığı tam buğday unu
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz zerdeçal
  • Limon suyu
  • 1,5 litre su
  • Tuz
  • Karabiber

Hazırlanışı

  • Tavuk göğsünü ortalama 1,5 litre su ile haşlayın. Haşladıktan sonra didikleyin.
  • Un ve zeytinyağını kavurun. Daha sonra yavaş yavaş tavuk suyu ilave edin.
  • İçine tel şehriyeyi de ilave ederek pişirin.
  • Dilediğiniz miktarda limon suyunu ve yumurta sarısını karıştırın. Kaynayan tavuk suyundan bir kepçe alarak bu karışımı ılıştırın ve yavaş yavaş çorbaya ilave edin.
  • Didiklenmiş tavukları, toz zerdeçalı ekleyin. Tuz ve karabiber ekleyerek servis edin. Afiyet olsun.