Malzemeler

  • 3 su bardağı tam buğday unu
  • 1/2 paket kuru maya
  • Aldığı kadar ılık su
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığının ucuyla tuz
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı su
  • 2-3 adet yumurta sarısı
  • Çörek otu veya susam

Hazırlanışı

  • Unu eleyip bir kabın içine alın. Üzerine mayayı, şekeri, tuzu ve sıvı yağı koyun.
  • Ilık suyu azar azar ilave edin. Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hal alacak.
  • Hamuru hafif un serptiğiniz tezgahta kıvamını alana kadar 10-15 dakika kadar yoğurun.
  • Pide hamurunu temiz bir kaba alıp üzerini streç ile kapatın.
  • Oda sıcaklığında 1 saat kadar mayalandırın.
  • Mayalanan hamuru tekrar 10 dakika daha yoğurup tezgahta yarım parmak kalınlığında açın.
  • Hazırladığınız pideyi 20-25 dakika daha oda sıcaklığında bekletin.
  • Klasik pide görünümünü elde edecek şekilde bıçak yardımıyla şekil verelim.
  • Bir kaseye yumurta sarısını ve suyu koyup çırpın. Sonra pide hamurunun üzerine fırça ile yumurta sarısını sürün.
  • Daha sonra pidelerin üzerine çörek otu veya susam serpin.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 12-15 dakika pişirin. Afiyet olsun.