Yazı İçeriği

Nöralterapi nedir?

Nöralterapi nasıl yapılır?

Kimler nöralterapi yapar?

Nöralterapi nedir?

Geçirilen kazalar, enfeksiyonlar, ameliyatlar, travmalar kısacası dışarıdan gelen tüm uyarılar, otonom sinir sistemine kaydediliyor. Zaman içinde vücut bunu taşıyamayacak hale geldiğinde ise kronik ağrılar ortaya çıkıyor. Nöralterapi ise sinir sistemindeki iletim bozukluğunun elektriksel aktivitesini yükselterek, biyoelektriksel olarak iyileşme sağlıyor.

Nöralterapi; otonom sinir sistemine anestezik (lokal) enjekte edilerek, vücudun kendi kendini iyileştirme ve denge sağlama sisteminin aktive edilmesine deniyor.


Nöralterapi nasıl yapılır?

Nöralterapi uygulamalarında, normal bir iğne uygulamasından daha fazla ağrı hissedilmiyor. Kişi isterse uygulama yapılacak bölgeye soğutucu sprey sıkılabiliyor. Kişiler uygulamanın ardından günlük yaşantılarına devam edebiliyor. Seanslarının süre ve uygulama sıklığı, hastalığa ve kişiye göre değişiyor. Toplamda en az 3, en fazla 10 seans uygulanıyor. Seanslar yaklaşık 20 dakika sürüyor. Düzenli ilaç kullanan tansiyon, diyabet gibi hastalıkları bulunan kişilerin nöralterapi tedavisi almalarında bir sakınca bulunmuyor. İlacı kesmek gibi bir zorunluluk da ortaya çıkmıyor. İşlemin herhangi bir yan etkisi bulunmuyor.

Kimler nöralterapi yapar?

Nöralterapi yöntemi; fizik tedaviyi ilgilendiren hastalıkların tedavisinde, bu eğitimi almış fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanları tarafından uygulanıyor. Bu tedavi şekli zorunlu bir uygulama değil. Bu yöntem kişilere bir seçenek olarak öneriliyor. Yoğun şekilde kronik ağrı çeken ve herhangi bir ilaç kullanmadan doğal yollarla tedaviyi tercih eden kişiler bu yöntemi seçebiliyor. Ayrıca bebekler de dahil olmak üzere tüm yaş gruplarında, emziren kadınlarda ve hamilelerde de uygulanabiliyor.