Malzemeler

  • 1 büyük boy karnabahar
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 orta boy soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı maydanoz
  • Yarım limon suyu

Hazırlanışı

  • Karnabaharı yıkayıp minik çiçekler halinde ayırın. Mutfak robotuna atın bulgur inceliği elde edene kadar çekin.
  • Soğanı minik minik doğrayın.
  • Geniş bir tavada orta ateşte yağı biraz kızdırın, soğanları ekleyin ve yaklaşık 8 kavurun.
  • Karnabaharları ekleyin. Tuz ilavesiyle karnabaharları yumuşayana kadar 3-5 dakika kavurun ve ateşten alın.
  • Pişen karnabaharı geniş bir kaseye alın. Kıydığınız maydanozla üzerini süsleyin ve limon suyunu gezdirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.