Malzemeler

  • 6 adet enginar
  • 3 orta boy patlıcan
  • 4 adet taze kırmızıbiber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 adet limon
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Su

Üzeri için

  • Dilediğiniz kadar dereotu

Hazırlanışı

  • Enginarları zeytinyağı, 1 tane limonun suyu, tuz ve üzerini geçmeyecek kadar suyun içinde kısık ateşte 30 dk pişirin.
  • Patlıcanı ve biberleri fırında közleyin. Közlenmiş biber ve patlıcanı soyup çekirdeklerini çıkarıp minik minik doğrayın ve bir kaba alın.
  • Sarımsağı ezip patlıcan ve biberlere ilave edin. 1 çay kaşığı tuz, 1 tane limon suyu ve zeytinyağı ekleyip iyice karıştırın. Bu karışımı enginar çanaklarının içine yerleştirin. Üzerine dereotu ekleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.