Malzemeler

  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 4 adet salatalık turşusu
  • 2 adet közlenmiş kapya biber
  • Çeyrek demet maydanoz
  • Çeyrek demet dereotu
  • 4-5 dal taze nane
  • 3 dal taze soğan
  • Tuz
  • Nar ekşisi (nar ekişili sos olmamasına dikkat! Limon da kullanılabilir.)
  • Zeytinyağı

Hazırlanışı

  • Haşlanmış nohutları süzüp derin bir kaseye alın.
  • Küçük küçük doğradığınız turşu ve közlenmiş biberleri kaseye ilave edin.
  • Maydanoz, taze soğan, dereotu ve naneyi ince ince kıyın ve ekleyin.
  • Nar ekşisi, zeytinyağı ve tuzu (turşu olduğu için çok az tuz ilave edin) küçük bir kasede çırpın ve salataya ekleyip karıştırın.
  • 1 saat buzdolabında dinlendirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.