Malzemeler

  • 2 elma
  • 5 yemek kaşığı yulaf ezmesi
  • 1/4 bardak kuru çekirdeksiz üzüm
  • Yarım bardak su
  • 1/4 bardak dövülmüş ceviz
  • 1 çay kaşığı toz tarçın
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Hazırlanışı

  • Üzümleri suya koyun ve 1-2 saat bekletin.
  • Elmaları soyup çekirdeklerini temizledikten sonra ince dilimleyin ve tarçını ilave edin.
  • Fırınınızı 180 derecede ısıtın.
  • Küçük bir cam fırın kabına elmaları yayın.
  • Bir kabın içerisinde rondodan geçirdiğiniz yulaf ezmesi, dövülmüş cevizi, üzüm ve su ile tercihe bağlı tereyağını birbirine yedirin ve kabın içerisindeki elmaların üzerine paylaştırın. Fırında 10-15 dakika civarında yulafların üzeri kızarıp kıtır bir hal alıncaya kadar pişirin. Ilıkken servis edin. Bu lezzeti yazları vişne, şeftali veya kayısı ile de yapabilirsiniz. Afiyet olsun.