Malzemeler

  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 4 adet kemiksiz, derisi soyulmuş tavuk göğsü
  • Tuz
  • Karabiber

Sosu için;

  • 1 diş sarımsak
  • ¼ tatlı kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı maydanoz
  • 1/3 su bardağı taze nane
  • 1/4 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 limonun suyu ve kabuğu
  • 1/3 su bardağı zeytinyağı

Hazırlanışı

  • Fırınınızı 230 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın.
  • Fırın ısısına dayanıklı büyük bir tava (döküm tava olabilir) alın. Bu tavayı zeytinyağını ile yağlayın.
  • Tavuk göğüslerinin bir tarafını tuz ve karabiber ile lezzetlendirin. Bu tarafları altta kalacak şekilde tavaya dizin. Kahverengileşene ve çıtır olana kadar 3-4 dakika pişirin. Tavukların diğer yüzünü baharatlayıp çevirin. 1 dakika bu yüzünü de pişirin.
  • Ardından tavuğu fırına alın ve 6-8 dakika pişirmeye bırakın.
  • Tavayı fırından çıkarın. Tavukları dilimlenmeden önce bir kesme tahtası üzerinde 5 dakika dinlendirin.
  • Limon sos için büyük bir bıçak yardımıyla sarımsağı tuzla ezin.
  • Bu karışımı maydanoz, nane, karabiber, limonun kabuğu ve suyuyla birlikte blender’dan geçirin. İri parçalı olarak çektiğiniz bu sosa zeytinyağı ilave edin ve çalkalayın. Küçük bir kaseye dökün ve isterseniz baharat ilave edin.
  • Tabağa biraz sostan koyup üzerine pişmiş tavuk göğsünü yerleştirip üzerine tekrar sos gezdirebilirsiniz. Afiyet olsun.