Malzemeler

  • 6 güllaç yufkası
  • 1 litre light süt
  • 4 kaşık toz tatlandırıcı
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi
  • 15-20 ince doğranmış çilek
  • Gül suyu (dilerseniz)

Hazırlanışı

  • Sütü kaynatın. Ateşten alınca, vanilya, tatlandırıcı ve gül suyunu ekleyin. Ilınmasını bekleyin.
  • Bir tepside güllaç yapraklarını 5 dakika kadar beklemiş sütle ıslatın.
  • Yapraklar sütü çekince servis tabağına 3 güllaç yaprağını koyun.
  • Üzerine dövülmüş cevizlerin büyük bir kısmını ekleyin.
  • Sonrasında geri kalan güllaç yapraklarını koyun.
  • Sütün kalan kısmını yaprakların üzerine dökün.
  • Kalan cevizleri üzerine serpiştirin. Dilimlediğiniz çilekleri üzerine yerleştirin.
  • 2 saat dinlendirilip servis edin. Afiyet olsun.