Malzemeler

  • Yarım demet semizotu
  • Yarım demet dereotu
  • 1 kırmızıbiber
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
  • 4 yemek kaşığı haşlanmış kinoa
  • 4-5 kurutulmuş domates
  • Bir çorba kaşığı zeytinyağı
  • Dilediğiniz kadar limon suyu ya da nar ekşisi
  • Bir tutam tuz

Hazırlanışı

  • Semizotunu ve dereotunu yıkayıp iyice kurulayın ve irice doğrayın.
  • Kırmızıbiberleri büyük küpler halinde kesin.
  • Derin bir kaba doğranmış sebzeleri koyun.
  • Kinoayı ovarak yıkayın ve haşlayın.
  • Sebzelerin üzerine haşlanmış kinoa ve dövülmüş cevizi ekleyin.
  • Küçük bir kapta zeytinyağı, limon suyu ya da nar ekşisi ve tuzu karıştırın.
  • Sosu salatanın üzerine döküp iyice karıştırın ve salatanızı servis tabağına alın.
  • Üzerini küp küp doğradığınız kurutulmuş domatesler ile süsleyerek servis edin. Afiyet olsun.