Malzemeler

  • 12 bardak su
  • 1,5 bardak kinoa
  • 4 adet kornişon turşu
  • 1 küçük kırmızı soğan
  • 1 büyük kırmızı domates
  • 1 demet maydanoz
  • Yarım demet nane
  • Yarım bardak zeytinyağı
  • ¼ bardak sirke
  • 1 limonun suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2/4 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 avokado

Hazırlanışı

  • Kinoayı yarım saat soğuk suda bekletip ovalayarak yıkadıktan sonra büyük bir tencereye alın. 12 bardak suyu koyun, bir kez karıştırıp kaynatın.
  • Orta ateşte kapağını kapatmadan 12 dakika kadar pişirin. Daha sonra süzün ve soğuk suyla yıkayın.
  • Suyunu iyice süzdüğünüz kinoayı büyük bir kaba alın. Minik minik doğradığınız kornişonu, soğanı, domatesi, incecik kıydığınız maydanozu ve naneyi zeytinyağı, sirke ve limon suyuyla karıştırın. Tuzu ve karabiberi de ekleyin.
  • Minik minik doğradığınız avokadoyu da ilave edin. Salatanız hazır. Afiyet olsun.