Malzemeler

  • 1 küçük büyüklükte karnabahar
  • 1 su bardağı rendelenmiş mozeralla peyniri
  • Yarım çay kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • ¼ çay kaşığı sarımsak tozu veya 1 küçük diş sarımsak
  • 2 yumurta
  • Yarım su bardağı domates sosu
  • 1 soğan
  • 1 büyük kapya biber

Hazırlanışı

  • Fırını önceden 200 dereceye ayarlayıp ısıtın.
  • Tepsiye fırın kağıdını koyun.
  • Karnabaharı küçük parçaları ayırın ve yıkayın. Parçalanmış karnabaharı mutfak robotundan geçirin. Karnabaharları bir mutfak havlusu yayarak haşlama (buhar) süzgecine alın. Bir tencereye 1,5 bardak su koyun ve karnabaharları süzgeçle birlikte 5 dakika pişirin. Çıkarıp bir mutfak havlusu ile iyice kurumasını sağlayın ve soğumaya bırakın.
  • Bir kapta karnabaharları, yarım bardak mozeralla peynirini, kekiği, yarım çay kaşığı tuzu, ezilmiş sarımsağı ve hafif çırptığınız yumurtayı karıştın. Daha sonra bu karışımı yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine koyun. Bu karışımı 25 cm’lik bir pizza tabanı haline getirin.
  • Yaklaşık 20 dakika altın rengini alana kadar pişirin.
  • Daha sonra üzerine domates sosunu yayın. Halka şeklinde doğradığınız soğanı ve biberleri koyun. Üzerine kalan mozerallayı da serpiştirin ve tekrar fırına verin. 10 dakika sonra pizzanız hazır. Afiyet olsun.