Malzemeler

  • 4 orta boy kabak
  • 50 gram beyaz peynir
  • 50 gram kaşar peyniri
  • 1 demet dereotu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kırmızıbiber

Hazırlanışı

  • Kabakları soyun ve uzunlamasına ortadan ikiye bölün. İçlerini kaşık yardımıyla boşaltın.
  • Çıkardığınız içleri küçük küçük doğrayın ve minik minik doğradığınız beyaz peynirle karıştırın.
  • İnce kıydığınız dereotunu ekleyin.
  • İstediğiniz baharatları ekleyin ve karışımı kabakların oyduğunuz kısımlarına koyun.
  • 180 derecelik fırında 30 dakika pişirin.
  • Pişmesine 5 dakika kala kaşar peyniri serpin ve üzeri hafif kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.