Malzemeler

  • 3 orta boy kabak
  • Yarım su bardağı tam buğday unu
  • Yarım su bardağı lor peyniri
  • 3 arpacık soğan
  • 1 yumurta
  • ¼ su bardağı maydanoz
  • 2 tatlı kaşığı kuru kekik
  • Yarım çay kaşığı muskat cevizi rendesi
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı

  • Kabakları soyup yıkadıktan sonra rendeleyin. Kevgir ya da benzeri bir gereçle fazla suyunu sıkın. Bir kaba alın.
  • Yağı, unu, lor peynirini, yumurtayı, kekiği, tuzu, muskat cevizini, ince ince kıydığınız soğanları ve maydanozları kabaklara ilave edin.
  • Yapıştırmaz bir tavaya zeytinyağı koyun ve orta ateşte kızdırın. 1 çorba kaşığı yardımıyla porsiyonlara ayırarak tavaya koyun. Her iki tarafı altın rengini alana 1,5 dakika kadar pişirin.
  • Bu şekilde tüm harcı pişirin. Afiyet olsun.