Malzemeler

  • 1 su bardağı nohut
  • 1 su bardağı buğday
  • 1 yumurta sarısı
  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı tam buğday unu
  • 1 soğan
  • 1 bağ ıspanak
  • 5 diş sarımsak
  • 1,5 litre su

Hazırlanışı

  • Haşlanmış nohut ve buğdayı tencereye koyun. 1,5 litre su ilave edin ve kaynamaya bırakın.
  • Bir kasede yumurta sarısı, yoğurt ve tam buğday ununu karıştırarak pürüzsüz bir karışım elde edin. İçine kaynayan sudan ilave ederek ılıştırın ve yavaş yavaş çorbaya ekleyerek karıştırın. Bu şekilde yoğurdun kesilmesini önleyebilirsiniz.
  • Bir tavada piyazlık doğranmış soğanları hafifçe pişirin.
  • Ardından yıkayıp doğradığınız ıspanakları ekleyin.
  • Ispanaklar piştikten sonra rendelediğiniz sarımsağı ilave edin ve karışımı ocaktan alın.
  • Servis ederken çorbanın üzerine kaşıkla ıspanak karışımını ilave edin. Afiyet olsun.