Malzemeler

  • 2 adet iceberg marul
  • 4 dal taze soğan
  • Yarım demet dereotu
  • 50-70 gram az yağlı beyaz peynir

Sosu için;

  • 30 gram arpacık soğan
  • 50 ml sirke
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1,5 çay kaşığı kuru kekik
  • 120 ml zeytinyağı

Hazırlanışı

  • Iceberg marulun dış yapraklarını alın ve diğer yapraklarını de ayırıp yıkayın.
  • Öncelikle küçük bir kavanozda salatanızın sosunu hazırlayın.
  • Arpacık soğanı ince ince doğrayıp sirke ve tuzla karıştırın. Soğanları 15 dakika yumuşamaya bırakın.
  • Daha sonra soğanlara kekik ve zeytinyağını da ekleyerek çalkalayın.
  • Yıkayıp kuruttuğunuz marul yapraklarını ince ve uzun dilimler halinde doğrayın. Hazırladığınız sosu marulların üzerine dökmeden bir kez sallayın.
  • Sosu ilave ettikten sonra incecik kıydığınız dereotu ve taze soğanları ekleyin.
  • Ardından beyaz peynirinizi ufalayıp ilave edin. Salatanız hazır. Afiyet olsun.