Malzemeler

  • 2 su bardağı çekirdekleri çıkartılmış yumuşak hurma
  • Yarım su bardağı antep fıstığı
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı chia tohumu
  • Süslemek için hindistancevizi tozu

Hazırlanışı

  • Hurmalarınız sert ise kullanmadan 10 dakika önce hafif sıcak suda bekletin.
  • Antep fıstığını mutfak robotuna koyun ve un haline gelene kadar çekin.
  • Hurmaların iyice yumuşak olduğundan emin olunca, hurmaları küçük küçük doğrayıp mutfak robotuna alın ve iyice ezilene kadar çekin.
  • Tamamen ufalanan hurmaları da antep fıstığı ile aynı kaba alın.
  • Kakaoyu da kaba ekleyip malzemeleri toparlanana kadar elinizle yoğurun.
  • Hamur haline gelen karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar ayırıp yuvarlayın. Hindistancevizine bulayın.
  • Hurma toplarını servis tabağına alın ve yarım saat kadar buzdolabında dinlendirip servise sunun. Afiyet olsun.