Malzemeler

  • 4 adet enginar
  • 2 su bardağı kepekli pirinç
  • 6 dal taze soğan
  • Yarım demet dereotu
  • 1 adet limon suyu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 çay bardağı su

Hazırlanışı

  • Taze soğanları doğrayın ve zeytinyağında orta ateşte 2 dakika çevirin.
  • Küp küp doğradığınız enginarları, yarım limon suyunu ve 1 çay bardağı suyu ekleyip 8 dakika pişirin.
  • Pirinçleri ve karabiberi ekleyip üzerine 3 su bardağı su ilave edin (Pirinçleri daha önceden ıslattıysanız 2 bardak su yeterli olur.)
  • Piştikten sonra doğranmış yarım demet dereotunu ve yarım limon suyunu ilave edin, karıştırıp kapağını kapatın. 15 dk sonra sıcak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.