Malzemeler
- 3 dilim bal kabağı
- 1 su bardağı süt
- 2 kaşık tam buğday unu
- 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 5 bardak su
- Tuz
- Karabiber
Hazırlanışı
- Bal kabağını soyup küp küp dilimleyin ve derin bir tencereye koyun.
- Az su ile iyice pişirdikten sonra ezerek blenderla püre haline getirin.
- Üzerine sütü ilave ettikten sonra 5 bardak sıcak su ekleyin.
- İçine un ile karıştırılmış 1 yumurta sarısını yavaş yavaş ilave edin ve bir taşım kaynatın. Gerekli görürseniz sıcak su ile kıvamını istediğiniz düzeye getirdikten sonra ocaktan indirmeden zeytinyağı, tuz ve karabiber ilave edin.
- İsteğe göre tarçın da ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Yayınlanma Tarihi:
Güncellenme Tarihi:5 Mart 2020 Perşembe
*Bu içeriğin
geliştirilmesinde Tıbbi Direktörlük katkı sağlamıştır.
*Web sitemizdeki bilgiler
kişi ve tedaviye yönlendirme amacı taşımaz. Tanı ve tedaviye yönelik tüm
işlemlerinizi doktorunuza danışmadan uygulamayınız. İçeriklerde Acıbadem Sağlık Grubu'nun
tedavi edici sağlık hizmetlerine yönelik bilgiler yer almamaktadır.