Malzemeler

  • 3 dilim bal kabağı
  • 1 su bardağı süt
  • 2 kaşık tam buğday unu
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 5 bardak su
  • Tuz
  • Karabiber

Hazırlanışı

  • Bal kabağını soyup küp küp dilimleyin ve derin bir tencereye koyun.
  • Az su ile iyice pişirdikten sonra ezerek blenderla püre haline getirin.
  • Üzerine sütü ilave ettikten sonra 5 bardak sıcak su ekleyin.
  • İçine un ile karıştırılmış 1 yumurta sarısını yavaş yavaş ilave edin ve bir taşım kaynatın. Gerekli görürseniz sıcak su ile kıvamını istediğiniz düzeye getirdikten sonra ocaktan indirmeden zeytinyağı, tuz ve karabiber ilave edin.
  • İsteğe göre tarçın da ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.