Malzemeler

  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı (ızgarayı yağlamak için ekstra ihtiyacınız olacak)
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 2 çorba kaşığı limon suyu
  • 250 gram kemiksiz ve derisiz tavuk göğsü
  • 1 büyük boy olgun avokado
  • ¼ su bardağı çam fıstığı
  • 1 su bardağı taze fesleğen
  • 1 su bardağı taze maydanoz
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber

Pişirmek için;

  • 6 adet metal şiş veya 12 adet çöp şiş

Hazırlanışı

  • Izgara yapacağınız tavayı ya da barbeküyü önceden orta ateşte ısıtın.
  • 1 kaşık zeytinyağı ve limon kabuğunu bir kasede karıştırın.
  • Kuşbaşı doğradığınız tavukları bu karışıma ilave edin ve tavukların bu karışımla kaplanmasını sağlayın. Tuzu ve karabiberi ekleyin. Tavukları şişlere dizin.
  • Diğer yandan çam fıstıklarını bir tavada çevirerek orta ateşte altın rengini alana 3-4 dakika kadar kavurun ve soğumaya bırakın.
  • Sarımsakları soyun ve ezin. İnce ince kıydığınız maydanoz, fesleğeni ve soğumuş fıstıkları bir kapta bir araya getirin. 1 çay kaşığı tuz ve biraz çekilmiş karabiber ilave edin.
  • Avokadoyu ezin ve bu karışıma ilave edin. Limon suyu ve kalan 3 kaşık zeytinyağını da ekleyip macun kıvamında bir sos elde edin. Avokadolu pesto sosunuz hazır.
  • Tavukları ızgaraya dizin ve sık sık çevirerek 5-7 dakika kadar pişirin.
  • Tavukları sosla birlikte servis edin. Afiyet olsun.