Radyografi - Floroskopi Sistemi Nedir?
Radyografi ve Floroskopi, tıbbi görüntüleme teknolojilerinde kullanılan iki önemli yöntemdir. Her iki sistem de X-ışınları kullanarak iç organların görüntülenmesini sağlar, ancak kullanım amaçları açısından farklılık gösterir.
Radyografi, X-ışınları kullanarak vücudun iç yapılarının görüntülerini elde eden bir tıbbi görüntüleme yöntemidir. Genellikle ‘röntgen’ adıyla bilinir.
X-ışınları, vücut dokularından geçerek karşı tarafa yerleştirilen bir röntgen filmi veya dijital dedektör üzerine düşer. Vücut dokuları X-ışınlarını farklı derecelerde emer ve kemikler gibi yoğun yapılar filmde beyaz görünür.
Radyografi, kemik kırıkları ve çatlakları, akciğer görüntüleme, diş görüntüleme alanlarında kullanılmaktadır.
Floroskopi ise, genellikle vücuttaki hareketli yapıları veya süreçleri gözlemlemek için kullanılır. Gerçek zamanlı görüntüleme imkanı sunar. X-ışınları, vücut dokularından geçerek floroskopik ekrana düşer. Bu ekran, X-ışınlarını görünür ışığa dönüştürerek gerçek zamanlı görüntüler oluşturur.
Floroskopi; yemek borusu, mide ve bağırsaklardaki anormallikleri tespit etmede, anjiyografide ve ortopedik prosedürlerde sıklıkla kullanılmaktadır.
Çok Amaçlı Radyografi - Floroskopi Görüntüleme Sistemi Özellikleri
Çok çeşitli muayeneler için işlevselliğe ve kaliteye sahip olan bu sistem evrensel olarak kullanılmaktadır. Hastanın ihtiyacı olan tüm görüntülemeleri karşılar.
Muayene ve tetkik ortamlarında kullanışlı olan bu cihaz, X-ışını doz seviyelerini en aza indirerek yüksek görüntü kalitesi sağlamaktadır ve kullanımı basittir.
Yüksek Görüntü Kalitesi Sağlar
Süper ince çözünürlüklü ve yeni teknoloji dijital görüntü işleme teknolojisi, yüksek görüntüleme kalitesi sağlayarak hastaların vücudundaki anormallikleri, hastalıkları, enfeksiyonları ve tümörleri tespit etmeye yardımcı olur. Düşük pozlama seviyesi ve optimum görüntü kalitesiyle temiz bir görüntü sağlanır ve detaylar ortaya çıkar.
Yalnızca hedef alanı vurgulamak için arka plan gürültü bileşenleri gerçek zamanlı olarak azaltılır. Pozlama dozu azaltımı ve gelişmiş floroskopik görüntü kalitesi hastalığın teşhisinde rol oynar.
Çok Yönlü Tasarım
Bu görüntüleme sistemi, ortopedi, genel radyografi çalışmaları, baryum çalışmaları, endoskopi, üroloji ve anjiyografi gibi çok çeşitli muayeneler için idealdir. Tüm hastaları düşünecek şekilde tasarlanmıştır.
Kapsamlı Doz Yönetimi
Radyasyona maruz kalma seviyelerini etkili bir şekilde azaltmak için çeşitli işlevlerle donatılmış olan bu sistem, muayeneler sırasında hem hastalar hem de ilgili personel için gönül rahatlığı sağlar. Etkili doz azaltma ve X-ışını maruziyet kontrolünde gelişmiş mekanizmalar mevcuttur.
Hareket Ettirmeden Görüntü Yakalama
Çok Amaçlı Radyografi & Floroskopi Görüntüleme Sistemi , çeşitli muayeneler için hasta desteğini artırarak her yönden erişime izin verir. Kompakt sistem sayesinde tek seferde birden fazla muayene olmak mümkün olabilir.
Cihazın geniş kapsama alanı ve hızlı konumlandırması mevcuttur. Böylelikle hastayı hareket ettirmeden tüm vücudun yakalanması ve görüntünün elde edilmesi sağlanabilir.
Hasta Taşıma Kapasitesi
Cihazın geniş masası, obezite hastalarını da kolayca barındıracak şekilde yüksek ağırlık kapasitesini kaldırabilir.
Esnek yükseklik konumlandırması sayesinde, ideal hijyenik çalışma koşulları elde edilebilir. Bu şekilde engelli ve yaşlı hastalar için de kolay ve güvenli erişim mümkün olabilir.
Çok Amaçlı Radyografi - Floroskopi Görüntüleme Sistemi Ne Yapar?
Çok Amaçlı Radyografi & Floroskopi Görüntüleme Sistemi, dijital radyografi, atımlı floroskopi, genişletilmiş video floroskopi muayeneleri, dijital anjiyografi, genel radyografi incelemeleri için kullanılabilir.
Geniş görüş alanı sayesinde; hepatik arterlerden, bacaklar, ayaklar ve ayak bileklerinden oluşan vücudun alt kısmındaki damarları incelemeye kadar kullanılabilir. Hasta hareketinin kaçınılmaz olduğu durumlarda, özellikle de hastalar nefeslerini tutmakta zorlandıklarında bile sonuç verebilir.
Uzun bacak ve tam omurga görüntüleri elde etmek için hızlı bir yol sağlayabilir. Sistemde bulunan slot tekniği, minimum geometrik bozulma ve doğru ölçümlerle düşük dozlu görüntüler üretebilir.
Çok Amaçlı Radyografi - Floroskopi Görüntüleme Sistemi Hangi Alanlarda Uygulanabilir?
- Kalın ve ince bağırsak incelemesinde
- Üst sindirim sistemi incelemesinde
- Mesane ve idrar yolları incelemesinde
- Kadın üreme organlarının incelenmesinde
- Kırık bir kemik olup olmadığının incelenmesinde
- Ağrı ve şişlik gibi semptomların nedenini belirlemede
- Yabancı cisimleri tespit etmede
- Kemiklerde, eklemlerde veya yumuşak dokularda yapısal problemleri tespit etmede
- Tedavileri planlama ve değerlendirmede
- Kanser ve diğer hastalıklar rutin taramalarda