Porselen Laminate Veneer
Uzun süreli, dayanıklı ve mümkün olan en az miktarda diş dokusu uzaklaştırılarak uygulanan bir tedavi yöntemi olan Porselen Laminate Veneerler ile güzel bir gülüşe sahip olabilirsiniz.
Porselen Laminate Veneerler, şekil ve renk bozukluğu gösteren dişler sebebiyle olumsuz etkilenen gülüşünüzü düzeltmek üzere dişlerin ön yüzüne yapıştırılan 0, 3-0, 7 mm kalınlığında porselen tabakalardır.
Bu restorasyonların en önemli avantajları dişlerden az miktarda doku uzaklaştırılarak uygulanabilmeleri ve dişin mine tabakasına çok kuvvetli bağlanarak uzun süreli hizmet edebilmeleridir.
Gülüş Dizaynı
Gülüş dizaynı içinde protez, periodontolog (diş eti hastalıkları uzmanı) ve ortodonti uzmanının yer aldığı bir ekip çalışmasını gerektirir. Hastanın diş-çene-yüz ilişkileri değerlendirilir. Yüz ve gülüş simetrisi, fonasyon, gülüş genişliği, cinsiyet ve yaş özellikleri incelenir.
Ağız içi, dışı ve yüz fotoğrafları alınır, alt-üst çene modelleri elde edilir. Hastadan elde edilen fotoğraflar, modeller ve diş-çene röntgenleri eşliğinde değişik tedavi seçenekleri ve aşamaları konusunda bilgi verilir.
Diş Beyazlatma
Diş beyazlatma işlemi iki şekilde uygulanır;
Internal (İç) Beyazlatma
Bu yöntem eskiden uygulanmış bir kanal tedavisi veya travma sebebi ile renk değişikliği gösteren dişlerin beyazlatılması amacı ile uygulanır.
Kanal tedavisi yenilendikten sonra beyazlatıcı malzeme dişe yerleştirilir. Beyazlatma işlemi arzu edilen renk elde edilene kadar tekrarlayan randevularla uygulanır.
External (Dış) Beyazlatma
Diş hekimi gözetiminde evde veya klinikte (ofiste ) uygulanır.
Ev Tipi Beyazlatma
Diş hekimi tarafından hastaya özel olarak, dişler üzerine takılan şeffaf plaklar hazırlanır. Bu plaklar içine hasta, diş hekiminin önerdiği şekil ve miktarda beyazlatıcı malzeme koyarak dişlerine uygular. Arzu edilen renk değişikliğinin gerektirdiği süreler farlılık göstermek ile birlikte 5 - 7 günde sonuç alınabilir.
Ofis Tipi Beyazlatma
Diş hekimi tarafından klinik ortamında beyazlatıcı malzeme dişler üzerine uygulanır. Sıklıkla 1- 1, 5 saat içinde sonuç alınabilir. Gerekli görülürse ilave seanslarda işlem tekrarlanır. Renk değişikliğine yol açan gıdaların fazla tüketimi beyazlatma ile elde edilen sonuçların ömrünü kısaltır.
Tam Seramik ve Zirkonyum Destekli Restorasyonlar
Tam seramik restorasyonlar: Doğal dişler ışığı geçirir. Bunun sonucu olarak da dişte derinlik ve canlılık ortaya çıkar. Tam seramik kronlar ve köprüler metal bir iç tabaka içermedikleri için ışık geçirme özellikleri yüksektir. Derinlik ve canlılıkları daha fazladır. Böylece özellikle ön dişlerin restorasyonunda doğal dişe en yakın sonuçlar elde edilir.
Zirkonyum destekli restorasyonlar: Porselen kron ve köprü uygulamalarında dayanıklılık için, metal bir alt yapı kullanılagelmiştir. Bu metal alt yapının diş etleri, diş dokusu, genel vücut sağlığı ve estetik yönünden mahsurları bilindiginden, porselen alt yapısında metale alternatif bir malzeme arayışı ortaya çıkmıştır.
Zirkonyum, çiğneme kuvvetlerine dayanıklı, hafif, ısı ve elektrik iletmeyen, ışık geçirebilen bir elementtir. Bazı hastalarda görülen metallere bağlı alerjiye yol açmayan biyouyumlu bir malzemedir. Zirkonyum altyapı, estetik, dayanıklılık ve fonksiyonu bir arada sunabilme özelliğine sahip olup özellikle arka dişlere uygulanan kron ve köprülerde tam estetik bir görünüm sağlamaktadır.
Estetik Dolgu Uygulamaları
Diş rengi kompozit materyalleri dişe uygulamak uzun yıllardır diş hekimliği pratiğinde kullanılmaktır. Bağlantı teknolojisindeki son gelişmeler ile bu restorasyonların dayanıklılığı arttırılmış, klinik uygulama alanları genişletilmiştir.
Çürüklü diş dokularına, renklenmiş, aşınmış, aralıklı dişlere diş renginde kompozit dolgu malzemeleri kullanılarak tek seansta estetik ve fonksiyonel tedaviler uygulanabilir.
Plastik Periodontal Cerrahi
Kısa veya aşınmış dişler, gülümseme esnasında aşırı görünen diş etleri veya diş eti seviyelerinin farklı olması gülümseme estetiğini olumsuz etkiler.
Plastik periodontal cerrahi ile eksiklik veya fazlalık gösteren diş eti dokularına yeni bir şekil ve pozisyon kazandırmak mümkündür. Gülümseme estetiğinin oluşturulması bir ekip çalışmasıdır. Plastik periodontoloji bu ekip içinde önemli bir role sahiptir.
Porselen Dolgular(Inlay-onlay)
Çürük veya diğer sebeplerle kaybedilen diş dokusunu yerine koymak veya mevcut eski dolguları değiştirmak amacı ile laboratuvar koşullarında hazırlanan ve porselen malzemeden üretilen dolgulardır.
İlk randevuda çürüklü diş dokusu uzaklaştırılır, dolgu yapılacak boşluğun ölçüsü alınır. İkinci randevuda boşluğu doldurmak üzere dişe uygun renk ve formda, laboratuvar tarafından hazırlanan porselen dolgu dişe yapıştırılır.
Çürüklü veya madde kaybına uğrayan diş dokusunu yerine koyan bu dolguların çiğneme kuvvetlerine karşı dayanıklı olduğu klinik çalışmalar ile ortaya konmuştur.
Pırlanta Yapıştırma
Dişlerde kullanılmak üzere biyouyumlu malzemeden üretilmiş taşlar ile tek seansta, kısa sürede, herhangi bir diş dokusu uzaklaştırmaksızın farklı bir gülüş elde edebilirsiniz.