Oral Diagnoz ve Radyoloji (Muayene ve Görüntüleme)
Oral diagnoz , diş hekimliğinde ağız ve diş hastalıklarının veya ağızda belirti veren sistemik hastalıkların radyolojik görüntüleme teknikleri kullanılarak teşhis edilmesi ve gerekli tedavilerin planlanmasıdır. Kliniklerimizde dijital görüntüleme yöntemleri ( Panoramik röntgen, RVG, Bilgisayarlı tomografi ) ile teşhis ve tedavi planlaması yapılmaktadır.
Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi (Gömülü Dişler, Çene Eklemi Tedavisi)
Gömülü yirmi yaş dişlerinin ameliyatları, kök ucu rezeksiyonları, çene kırıkları, kist ve tümör operasyonları, implant ameliyatları gibi tüm cerrahi işlemler ve çene eklemi tedavileri kliniklerimiz bünyesinde ağız, diş ve çene cerrahisi uzmanları tarafından gerçekleştirilmektedir.
Acıbadem Hastaneleri'nde bulunan genel anestezi odalarının vermiş olduğu imkanla gerekli görülen operasyonlar genel anestezi altında uygulanabilir.
Konservatif Diş Tedavisi (Kompozit Dolgular)
Malzeme teknolojisindeki gelişmeler ile bugün kompozit dolgular diş hekimliği pratiğinin hemen her alanında kullanılmaktadır. Küçük ve orta ölçekli diş dokusu kayıplarında kompozit başarılı bir dolgu malzemesidir.
Ön dişlerde kaza sonucu oluşan kırıklar, renk değişiklileri, arka dişlerdeki eski amalgam dolgular, diş renginde kompozit dolgular ile onarılabilir ve dişler arasındaki aralıklar kompozit dolgular ile kapatılabilir.
Çürüklü diş dokusu uzaklaştırıldıktan sonra, dişinizin doğal rengi ile uyumlu kompozit dolgu malzemesi seçilerek doğal diş dokusu ile farkı ayırt edilemeyen estetik sonuçlar elde edilir.
Estetik kompozit restorasyonlar ile fonksiyonel, anatomik ve estetik bozukluklar dişlere minimal müdahale ile düzeltilebilmektedir. Doğal diş dokusuna hiç dokunulmadan, bir saatlik randevu içinde dişlere yeni bir form, hastaya güvenli bir gülümseme kazandırılabilir.
Endodonti (Kanal Tedavisi)
Dişe canlılık ve hayat veren dokular, dişin merkezindeki boşlukta yer alan ve pulpa adı verilen damar ve sinirlerdir. Uyumsuz restorasyonlar, eski dolguların çevresinde oluşan yeni çürükler, derin çürükler veya kaza sonucu dişin sinir ve damar dokusu canlılığını kaybeder veya enfekte olur.
Sıklıkla dişlerde ağrı, abse, yüzde şişme meydana gelebilir. Bu dişlere endodontik tedavi (kanal tedavisi) uygulanır. Endodontik tedavi, pulpadaki damar ve sinirlerin uzaklaştırılması, pulpa boşluğunun dezenfekte edilmesi, kanalların genişletilmesi ve kanalların kanal dolgu malzemesi ile doldurulması aşamalarından oluşur.
Kliniklerimizde çoğu zaman dişin çekimine gerek kalmadan ağrılı ve enfekte dişlerin tedavi edilmesi mümkündür.
Protetik Diş Tedavisi (Kron ve Köprüler, Hareketli Protezler)
Kron
Dolgu yapılarak restore edilemeyecek büyüklükte diş dokusu kaybı meydana geldiğinde, dişler kron yapılarak restore edilir. Kron (kaplama), dişin tüm yüzeyini kaplayan ve kronun üretildiği malzemeye uygun bir siman ile dişe yapıştırılan restorasyon tipidir.
Kronun üretiminde estetik beklentiler, biyolojik ve mekanik gerekliliklere bağlı olarak, değerli metal alaşımları, zirkonyum ve aluminyum destekli porselen, veya tam seramik malzemeler kullanılabilir.
Köprü
Diş eksikliklerinin giderilmesinde implant yerleştirmek ilk seçeneğimiz olsa da, implant uygulanamayan durumlarda, diş eksikliği köprü yapılarak giderilebilir. Tek veya birden fazla diş eksikliğinde, dişsiz bölgeye komşu dişler küçültülerek, hazırlanan tek parça köprü küçültülen dişler üzerine yapıştırılır ve eksik diş veya dişler yerine konmuş olur.
Diş eksikliğinin olduğu (ön-arka) bölgeye göre köprünün üretileceği malzeme seçilebilir. Kron yapımında olduğu gibi köprü yapımında da metal, zirkonyum, aluminyum destekli porselen, veya tam seramik malzemeler kullanılabilir ve uygun simanlar ile yapıştırılır.
Pedodonti (Çocuk Ağız Ve Diş Sağlığı)
3-12 yaşlar arası tüm çocukların diş problemleri ile ilgilenirken, gerekli ağız hijyeni ve eğitimini veren bu birimimiz, gelecek nesilleri ağız diş sağlığı konusunda bilinçli kılma amacıyla hizmet vermektedir.
Diş çürüklerinin engellenmesi amacıyla fissür örtücü ve flor uygulamaları pedodonti uzmanı tarafından yapılmaktadır. Ortodontik bozuklukların oluşmasını engellemeye yönelik çalışmaları da olan bu birimimiz aynı zamanda hiperaktif veya kooperasyonu olmayan hastalarımız için de genel anestezi şartlarında tedavi hizmeti sunmaktadır.
Ortodonti
Ortodonti, dişlerdeki çapraşıklıkların, çenelerdeki kapanış bozukluklarının (maloklüzyon) tedavisi ile ilgilenen uzmanlık dalıdır.
Hareketli apareyler veya sabit tedavi yöntemleri ile çene büyümesinin yönlendirilmesi (çocuk hastalarda), kötü alışkanlıkların (emzik kullanımı, parmak emme vb.) çenelere yaptığı olumsuzlukların ve tüm çapraşıklıkların giderilmesi ortodonti uzmanı tarafından yapılmaktadır.
Kullanılan tellerin ve tutucularının diş rengi olmasıyla estetik yönden de problemler ortadan kalkmıştır. Ortodontik tedavi her yaşta uygulanabilmektedir.
Ortodontik tedavide kullanılan tellerin dişlerin dil tarafina yerleştirildiği ve dışarıdan görünmeyen lingual ortodontik tedavi tekniği ile tel görüntüsünden kurtularak tedavi olmak, dışarıdan hiç belli olmayan şeffaf plaklar (ClearAligner) ile diş çapraşıklıklarını düzeltmek artık mümkün olmaktadır.
Tel görüntüsünden memnun olmayan çocuk hastalar için renkli teller ve estetik teller son dönemde tercih edilen teknikler olmuştur. Tüm bu tedavi teknikleri çocuk ve erişkin hastalar için kliniklerimizde başarı ile uygulanmaktadır.
Periodontoloji (Diş Eti Hastalıkları Tedavisi)
Dişleri çevreleyen diş eti, kemik ve ligamentler (periodonsiyum) ile ilgili tüm hastalıkların tedavileri bu bölümde yürütülmektedir. Diş fırçalama, diş ipi kullanımı ve rutin diş hekimi ziyaretlerinizde doktorunuzun uyguladığı profesyonel temizlik işlemleri periodontal hastalıkları önlemede sıklıkla yeterlidir.
Hamilelik süresince yaşanan hormonal değişiklikler, bazı sistemik hastalıklar, hatalı veya yetersiz ağız bakımı diş eti hastalıklarına yol açabilir. Gingivitis, akut ve kronik periodontitis, dişeti apseleri, ülseratif dişeti hastalıklarının tedavileri, flap operasyonu, kök düzeltmesi gibi cerrahi teknikler ve biyolojik materyaller kullanılarak diş eti hastalıkları uzmanı tarafından yapılmaktadır.
İmplant Uygulamaları
İmplantlar, diş kökü gibi hizmet vermesi amacı ile çene kemiği içine cerrahi bir operasyon ile yerleştirilen, biyolojik olarak uyumlu titanyumdan üretilmiş vidalardır.
Tek veya birden fazla diş eksikliğinde lokal anestezi altında muayenehane ortamında başarı ile uygulanabilirler. Dental işlemlere karşı endişe duyan hastalarda implant uygulamaları sedasyon veya genel anestezi koşullarında yapılabilir.
Sıklıkla implantlar, diş etine yapılan bir kesi ile çene kemiği ortaya çıkarıldıktan sonra yerleştirilirler ve bir hafta sonra alınmak üzere kesilen diş eti bölgesine dikiş atılır. Operasyonu takiben önerilerimiz ve kullanacağınız ilaçlar ile sorunsuz bir iyileşme dönemi geçirmeniz sağlanacaktır.
İmplantlar uygulandıkları kemik bölgesine ve hastanın kemik yoğunluğuna bağlı olarak ortalama 2 - 6 ayda kemik ile bütünleşirler. Bu süreç sonunda implantlarınız üzerine hareketli veya sabit protez yapılabilir. Fonksiyon ve estetiği kazandırmanın yanı sıra implantlar diş eksikliği ile ortaya çıkan kemik kaybını önleyerek çenelerde form ve yapının devamlılığını sağlarlar.
Genel sağlık durumu iyi olan tüm bireylere implant yerleştirilebilir. Doğru planlama, steril cerrahi koşulların varlığı ve hastanın ağız hijyenine gösterdiği özen tedavi başarısını arttırır.
İmplant tedavisinde 3 boyutlu görüntü sağlayan Orthophos XG3D cihazının özelliklerini incelemek için tıklayınız.