Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 orta boy patates
  • 1 havuç
  • 1 soğan
  • 2 litre su
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Zencefil
  • Tuz
  • Karabiber

Hazırlanışı

  • Kırmızı mercimeği ayıklayın ve yıkayın.
  • Patates, havuç ve soğanları küp küp doğrayın.
  • Bir tencerede 2 litre su ilave ederek bütün malzemeleri iyice yumuşayana kadar pişirin.
  • Pişen karışımı blenderdan geçirin, gerekirse sıcak su ile kıvamını açın.
  • Başparmak boğumu büyüklüğünde taze zencefili soyup rendeledikten sonra, zeytinyağı ile ilave edin ve bir taşım kaynatın.
  • En son bir tutam tuz ve karabiber ekleyerek servis yapın. Afiyet olsun.