Yazı İçeriği

Kanserden korunmak için sigara ve alkolü bırakın

Hareketli yaşayın

Kiloya yeriniz olmasın

Kötü alışkanlıklarınızdan vazgeçin

Doğalını tercih edin

Renk renk beslenin

Her eti yemeyin

Şekersiz yaşayın

Fırınlayın

Bitkisel deyip tüketmeyin

Kanserden korunmak için sigara ve alkolü bırakın

Giderek yaygınlaşan kanserden de genetik faktörlerin dışında korunmak mümkün olabiliyor. Yaşam tarzınızda yapacağınız değişikliklerle kanser karşı önleminizi alabilir ve kanser riskini azaltabilirsiniz. Kanserden korunmak için yapacaklarınızın en başında sağlıklı, dengeli ve doğal beslenmek geliyor.


Hareketli yaşayın

Kanserden korunmak için sadece sağlıklı beslenme yetmiyor. Hareketsiz bir yaşam tarzından kaçınmak gerekiyor. Düzenli egzersiz yapmayı yaşam alışkanlığı haline getirin.

Kiloya yeriniz olmasın

İdeal kilonuzu koruyun. Fazla kiloyla gelen obezite; meme, kolon ve endometrium (rahim) kanseri için risk faktörüdür.

Kötü alışkanlıklarınızdan vazgeçin

Sigaranın kansere doğrudan yol açtığı şüphesiz. Kmanserden korunmak için sigarayı bırakın, alkol ve gazlı içeceklerin tüketiminden de kaçının. Günde en az 2 litre su tüketin.

Doğalını tercih edin

Kanserden koruyan süper bir besin yok. Dengeli ve doğal beslenmek kanserden korunmada çok önemli bir yer tutuyor.

Renk renk beslenin

Günde en az 5 porsiyon, her renkten sebze ve meyve tüketerek bağışıklık sisteminizi güçlendirin.

Her eti yemeyin

Kanserden korunmada bir diğer önemli adım ise salam, sucuk, sosis gibi işlenmiş et ürünleri ve aşırı kırmızı et tüketiminden uzak durmaktır.

Şekersiz yaşayın

Şekerin sağlık açısından son derece zararlı olduğu pek çok araştırma ile ortaya konulmuş. Şeker tüketmemeniz için neden çok. Ancak şekeri sadece işlenmiş şeker olarak düşünmeyin. Glisemik indeksi yüksek besinlerden de kaçının. Beyaz ekmek, glisemik indeksi yüksek en çok tüketilen besinlerden biridir.

Fırınlayın

Hangi besinleri tükettiğiniz kadar besinleri nasıl tükettiğiniz de önemli. “Kansere karşı sağlıklı besleniyorum, sebze yiyorum” deyip onları yanlış yöntemlerle pişirip tüketmeyin. Sebzeleri kızartmanın kanserden korundamada sağlığınıza bir faydası yok. Hatta sebzeler kızartıldığında zararlı hale gelebiliyor. Besinleri kızartma, kavurma veya tütsüleme yerine haşlama, ızgara, fırında ya da buğulama gibi pişirme yöntemleri ile hazırlayın.

Bitkisel deyip tüketmeyin

Doktorunuz önermediği takdirde eş-dost tavsiyesi ile vitamin desteği kullanılmayın. Bitkisel deyip tükettiğiniz bu tür vitaminler, ciddi sorunlara yol açabiliyor. Kanserden korunmak için kulaktan dolma bilgilerle kullanılan bu tür ilaçlardan kaçının.