Yazı İçeriği

Domuz gribine karşı beslenme uyarıları

Bakterilerden suyla kurtulun

Domuz gribine karşı kefirden yararlanın

Koksa da tüketin

Eti yeşillikle yiyin

E vitamini kaynağı sıvı yağ

Kuru yemişleri unutmayın

Her gün sebze ve meyve

C vitaminsiz olmaz

Lezzet ve sağlık deposu baharatlar

Gribi balıkla kovun

Domuz gribine karşı beslenme uyarıları

Kış aylarının yaşandığı dönemlerde hastalıklar da kol gezer. Salgın halinde gezen hastalıklardan korunmak ise daha da zor olabiliyor. Yaygın kış hastalığı grip, çocuk yetişkin herkesi vurabiliyor. Domuz gribi ise ağır şekilde seyredebiliyor. Bu noktada domuz gribinden korunmak büyük önem taşıyor. Basit yöntemlerle domuz gribinden korunmak mümkün. Bu yöntemlerden biri ise sağlıklı beslenme...


Bakterilerden suyla kurtulun

Kış aylarında çoğumuz sadece susadığımız zaman su içiyoruz oysa zararlı maddelerin ve bakterilerin vücuttan atılabilmesi için günde 2 litre su içmek çok önemli.

Domuz gribine karşı kefirden yararlanın

Kefir deyince pek çok kişi yüzünü ekşitiyor ama siz siz olun kefire sofranızda mutlaka yer verin. Kefir ve yoğurt içeriklerindeki yararlı bakteriler sayesinde vücut direncini artırıp hastalıklara karşı koruyor.

Koksa da tüketin

Soğan ve sarımsak başlı başına doğal birer antioksidan kaynağı. Kış aylarında gribe karşı vücudun bağışıklığının artmasında çok önemli rol üstleniyor. İş hayatı ve sosyal ortamlarda kötü kokabileceğinden çekinip soğan, sarımsak yemekten vazgeçmeyin. Haftada iki gün de kurubaklagil tüketin.

Eti yeşillikle yiyin

Et ve yumurta gibi kaliteli proteinler bağışıklığı artırmak için çok önemli ama bu işlevlerini yerine getirebilmeleri için mutlaka yeşillik, tam tahıllı ekmek gibi besinlerle tüketilmesi gerekiyor.

E vitamini kaynağı sıvı yağ

Yemekleri hazırlarken kullanılan bitkisel yağlar önemli bir antioksidan olan E vitaminini bol miktarda içeriyor. Sebze yemeklerini pişirirken bir kilo sebze için yarım çay bardağı bitkisel yağ kullanın, salatalara da en az bir tatlı kaşığı sıvı yağ ekleyin.

Kuru yemişleri unutmayın

Omega 3’ten zengin ceviz, fındık, badem gibi kuru yemişler hem ara öğün için ideal hem de bağışıklığı kuvvetlendirmeye destek oluyor.

Her gün sebze ve meyve

Her gün mutlaka mevsim sebzeleri ve meyvelerinden düzenli tüketmeye dikkat edin. Günde toplam 5 ila 7 porsiyon sebze ve meyve tüketin. Ama bundan kasıt, kocaman kocaman tabaklar hazırlamak değil! Örneğin gün içinde bir portakal, bir elma, bir salata, bir miktar pişmiş sebze, zeytinyağlı gibi besinlerle gerekli olan direnç kazanılabiliyor.

C vitaminsiz olmaz

C vitamini son derece önemli bir antioksidan. Proteinlerin emiliminden serbest radikallerin vücuttan atılmasına kadar bağışıklık sistemi için çok önemli. Narenciyeler, kivi, taze tüketilen yeşillikler C vitamini bakımında oldukça zengin.

Lezzet ve sağlık deposu baharatlar

Baharatların enfeksiyon hastalıklarından öksürüğe ve bağışıklığı güçlendirmeye dek pek çok faydası bulunuyor. Kış aylarında yemekleri baharatla tatlandırırken vücut direncinizi artırabilirsiniz. Özellikle taze veya kuru zencefili yemeklerinize, bitki çaylarınıza eklemeyi unutmayın, gribe karşı önleminizi alın.

Gribi balıkla kovun

Domuz gribine karşı balık sezonunu iyi değerlendirin ve haftada iki kez mutlaka balık tüketin. Balık hem gribe karşı koruyor hem de grip olduktan sonra iyileşmeye katkı sağlıyor. Ancak kızartma değil fırında ya da buğulama yapın.