Yazı İçeriği

Doğru beslenin, gribe karşı bağışıklığınızı güçlendirin

Yumurtanız kayısı olsun

Mucize içecek kefir

C vitamini tercih edin

Doğal antibiyotik soğan-sarımsak

100 gram brokoli

Çiğ badem ve fındık tüketin

Doğru beslenin, gribe karşı bağışıklığınızı güçlendirin

Kış kapıyı çalmadan hastalıklar başlar. Özellikle grip salgını mevsim geçişlerinde sık görülür. Ancak bağışıklık sisteminizi güçlendirerek gribe meydan okuyabilirsiniz. Bağışıklık sistemini güçlendirmenin yolu sağlıklı ve dengeli beslenmeden geçiyor. Ancak bu beslenme modelini hasta olduktan sonra değil, olmadan önce uygulamak gerekiyor. Bağışıklık sistemi güçlendirildiğinde vücut direnciniz artar ve hastalıklara yakalanma riskini düşer. Bağışıklık sisteminizi bu besinlerle güçlendirebilirsiniz...


Yumurtanız kayısı olsun

Kayısı kıvamında haşlanmış günde bir adet yumurta, yeterli ve dengeli beslenme için gerekli tüm besin maddelerini içeriyor. Yumurta hayvansal ürünler içerisinde en iyi protein kalitesine sahip besindir. A, D, E, K ve B grubu vitaminlerin yanı sıra demir ve fosfor gibi mineral maddelerince de hayli zengin olduğundan bağışıklık sisteminizi kuvvetlendirir. Kolesterolü yüksek olanlar da haftada üç gün birer adet yumurta tüketerek şifa kaynağı bu besinden faydalanabilir.

Mucize içecek kefir

Sindirime yardımcı olan bakteriler açısından zengin olan kefir, iyi bir probiyotik kaynağı. Kefir sindirim sisteminde mevcut bakteri ve mikropların temizlenmesine yardımcı oluyor ve bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Her gün bir bardak kefirle hastalıklardan daha kolay korunmak mümkün.

C vitamini tercih edin

Kuşburnunun içeriğindeki yüksek C vitamini, enfeksiyon ve soğuk algınlığına karşı bağışıklık sisteminizi destekler. Yeşil çayın da içeriğinde bol miktarda vitamin, mineral ve antioksidan mevcut. Bu yoğun içeriği sayesinde de özellikle sonbahar ve kış aylarında mikroplarla savaşınızda size yardımcıdır. Her gün bir iki fincan yeşil çay içebilirsiniz.

Doğal antibiyotik soğan-sarımsak


Özellikle iş hayatı ve sosyal yaşantısını düşünerek akşamları soğan ve sarımsak tüketmekten kaçınanlar yanlış yapıyor. Doğal antibiyotik olarak adlandırılan soğan-sarımsak ikilisi, virüslerin zararlı etkilerini önler, enfeksiyonlarla mücadelede yardımcıdır. Çeşitli çekincelerle yemeklerinizden soğan ve sarımsağı ihmal etmeyin. Bu doğal antibiyotikler bağışıklık sistemimizi kuvvetlendirmede çok büyük katkı sağlıyor.

100 gram brokoli

Brokoli ise tam bir C vitamini deposudur. 100 gram brokoli bile günlük C vitamini ihtiyacınızın büyük bir bölümünü karşılar. Vücut direncinizi artırmak için beslenmenizde mutlaka brokoliye yer verin.

Çiğ badem ve fındık tüketin

Badem ve fındık E vitamininden zengin kuruyemişlerdir. E vitamininin hücre duvarlarını koruyarak bağışıklık sistemini güçlendirici etkisi bulunuyor. Günlük bir avuç (10-15 tane) çiğ badem ve fındık, bağışıklık sisteminizi desteklemede yardımcı oluyor.