Merkezimiz

Sizi Hemen Arayalım!

Bilgilerinizi bırakın, uzmanlarımız en kısa sürede sizinle iletişime geçsin!

Uluslararası Eklem Merkezi (IJC)

Acıbadem Üniversitesi,Uluslararası Eklem Merkezi’nde birçok eklem rahatsızlığının tanı ve tedavisinde de hizmet verilmektedir. Merkezde kullanılan medikal teknoloji cihazları ve modern tedavi yöntemleri, hastaların iyileşme süreçlerini hızlandırmakta ve tedavinin başarı oranlarını artırmaktadır.

Merkezde, eklem hastalıklarının tanısında kullanılan medikal görüntüleme ve teşhis yöntemlerinden MR, ultrason, Bilgisayarlı Tomografi (BT) ve dijital röntgen gibi görüntüleme teknikleri, hastalığın kapsamlı bir şekilde değerlendirilmesini sağlar. Bu sayede, hastalar için en doğru tanı ve tedavi planı oluşturulur.

Uluslararası Eklem Merkezi'nde, eklem hastalıklarının tedavisinde fizyoterapi bölümü önemli bir yer tutar. Fizyoterapi, ağrıyı azaltmak, eklem hareketliliğini artırmak ve kas gücünü geliştirmek için çeşitli egzersiz programlarını içerir. Rehabilitasyon süreci ise, hastaların günlük yaşam aktivitelerine dönmelerini sağlamak amacıyla planlanır.

Her hastanın durumu ve ihtiyaçları farklı olduğu için, Eklem Merkezi'nde kişinin ihtiyaçlarına uygun tedavi planları oluşturulur. Bu planlar, hastaların yaşam kalitesini artırmayı ve eklem fonksiyonlarını en üst seviyede tutmayı hedefler. Tedavi sürecinde hastaların düzenli olarak takip edilmesi ve gerekli durumlarda tedavi planlarının güncellenmesi sağlanır.

Merkezde, kalça ve diz protezi gibi eklem cerrahileri konusunda uzmanlaşmış hekim ve fizyoterapist kadrosu ile kişinin ihtiyacına uygun tedavi planları geliştirilir. Kalça protezi ve diz protezi ameliyatları, güncel cerrahi tekniklerle gerçekleştirilerek, hastaların ameliyat sonrası iyileşme süresi kısaltılmakta ve daha hızlı bir şekilde günlük yaşama dönmeleri sağlanmaktadır.

Eklem Merkezi'nde, robotik cerrahi sistemleri de kullanılmaktadır. Robotik protez cerrahisi, cerrahlarının hassasiyetini artırarak, ameliyatın daha güvenli ve başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesine olanak tanır. Bu sistemler, özellikle kalça ve diz protezi ameliyatlarında, protezin en doğru şekilde yerleştirilmesini sağlayarak, erken dönemde kompilasyon oranını düşürür, daha hızlı rehabilitasyon sağlar, uzun dönemde de protezin ömrünü uzatır ve hastaların yaşam kalitesini artırır.